Palmesus

Palmesusfestivalen er den største strandfestivalen i Skandinavia. Den finner sted i Kristiansand, og tiltrekker seg over 30 000 deltakere hver eneste sommer. Festivalene kan skilte med å ha blitt spilt på av artister som Kygo, Benny Benassi, Nelly Furtado, Madcon, Kent og utallige mange andre. Palmesus har plass til 35 000 deltakere, og billettene for 2019 ble utsolgte allerede et år i forveien. Året før det igjen ble billettene for 2018 utsolgt dagen etter at de ble lagt ut for salg.

Se opp for svindlere

Når en populær festival blir utsolgt like etter at billettene har blitt lagt ut, ender mange festglade mennesker opp fortvilte, da de ikke var raske nok med å komme seg først til mølla. Dette kan i verste fall resultere i at svindlere forsøker å selge billetter på svartebørsen, ettersom tilbud ikke på langt nær når opp til etterspørselen.

I 2018 ble en mann dømt i tingretten for å ha prøvd å utnytte folks desperasjon ved å selge billetter til Palmesus som skulle vise seg å være falske. Over 60 mennesker kunne hevde at de hadde blitt lurt av samme person. Palmesus-billettene er utelukkende fysiske, så skulle du bli tilbudt en digital billett eller PDF-fil, er sjansen stor for at de ikke er ekte, og at noen prøver å svindle deg. Det er i tillegg ulovlig å forsøke å profittere på billettsalg ved å selge dem for en høyere pris enn originalprisen.

Vær derfor obs på at lurendreiere prøver å utnytte unge festdeltakeres uvitenhet. Det er dessverre noe som følger med de mest populære musikkfestivalene. Har du tatt dine forhåndsregler, forvisset deg om hvilke festivaler som bare tilbyr fysiske billetter og hva originalprisen er? I så fall er du nok trygg, og det eneste du trenger å bekymre deg for, er å skaffe deg billett før de blir utsolgte.

Palmesus’ fordeler

Ellers er Palmesus en spektakulær sommerfest som holdes på Bystranda, midt i sentrum av Kristiansand. Ved midnatt stenger stranden, og festen blir flyttet opp til bykjernen hvor vi finner Palmesus Club på mange av utestedene i byen, og selve hovedstedet er Kick Café. Er du virkelig tidlig ute med å kjøpe billett, klarer du kanskje å kapre deg et av de 200 rommene som Palmesus Hotels leier ut under festivalhelgen.

Beboerne får eget bånd og eksklusiv tilgang til Palmesus Hotel Club i lokalets kjeller, hvor de holder ville fester og nachspiel. Hotellet tilbyr i tillegg gratis transport til festivalområdet. I samarbeid med NSB, kjører Palmesus med egen vogn til Kristiansand. Klarer du å sikre deg en plass her, blir det en festlig tur med blant annet Champagnefrokost. En servitør ser til at alle er fornøyde og at tomme glass fylles opp. I likhet med hotellene, er det ikke ubegrenset antall plasser på toget, og derfor er det viktig å være tidlig ute med å få kjøpt seg billett. Da får du gitt deg og dine en perfekt start på Palmesusfestivalen.

Husk å være klar når billettene for neste år legges ut i år, og du vil få en syk opplevelse!