Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival

Det finnes flere festivaler for barn, blant annet Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. For enkelhets skyld kommer vi til å kalle denne for barnefilmfestivalen framover i denne teksten.

Hva er barnefilmfestivalen?

Dette er en festival som først ble arrangert i Kristiansand i 1998. Det var en stor suksess og har blitt arrangert hvert år siden da. Det er en festival som har blitt utvidet til å også skje i Arendal og Farsund. Festivalen går kort og godt ut på å få barnefilm ut til forbrukerne, altså barna.

Målet er rett og slett å vise film som ikke alltid kommer seg på norsk kino. Derfor vil du se barnefilm fra en rekke land.

Andre festivaler å sjekke ut er Stoppested Verden, som også en kulturfestival for barn og unge. Hvis dine barn er glad i musikk kan du jo også sjekke ut barnedelen av Øyafestivalen. Den blir gjentatt nesten hvert eneste år, med stor suksess!

Hva er spesielt med barnefilmfestivalen?

Det er flere ting som er utrolig spennende og spesielt med barnefilmfestivalen. Det er det at det er så mye mer enn bare film. I perioden som festivalen holder på regner man med at rundt 15 000 besøker festivalen. I tillegg deltar barn og unge på opptil 250 forstillinger og filmverksteder. Dette gjør at interessen for film får muligheten til å gro og sette seg inn i barnas liv.

Formidling

Ikke bare er barnefilmfestivalen et møtepunkt for filminteresserte barn og unge, men det er også et sted der formidlere fra hele bransjen får mulighet til finne filmer de skal vise på sine lokale kinoer.

Dette er en festival som bringer film-interesserte fra hele landet sammen. Det er faktisk en av de største enkeltstående kulturarrangementene i hele Norge. Kanskje det er dit du skal ta turen neste år?