by:Larm

Denne festivalen regnes for å være Skandinavias beste festival for nordisk musikk. Foruten konserter består by:Larm av paneler, seminarer og foredrag. Festivalen ble for første gang avholdt i Trondheim i 1998. by:Larm holdes årlig, og siden 2008 har Oslo vært vertsby. Før dette ble festivalen foruten om i Trondheim, avholdt i Stavanger, Bergen, Tromsø og Kristiansand i ulike omganger.

Festivalen varer i tre dager, og mange artister har opplevd å få sitt store gjennombrudd etter å ha spilt der. Blant andre Nico & Vinz, Sondre Lerche, AURORA og Kaizers Orchestra kan takke by:Larm for deres popularitet. Mange band og artister har kunnet uttale at folk begynte å oppdage musikken deres etter at de deltok på festivalen, og det er nettopp dette by:Larm jobber for: å hjelpe unge, potensialrike artister med å slå igjennom.

Festivalen er altså en essensiell del av norsk musikkbransje, og stadig flere aktører har fått øynene opp for arrangementet. Bransjefolk fra hele Skandinavia, så vel som andre land, deltar som delegater.

Studentrabatt

I skrivende stund avholdes neste by:Larm fra 28. februar til 2. mars 2019, i Oslo. Dersom du er student, kan du få kjøpt et billigere delegatpass for å få med deg konsertene og konferansene på by:Larm. Husk å ta med deg gyldig student-ID.

Arrangørene av by:Larm er også opptatte av å gi opplæring til lærevillige studenter, og oppfordrer derfor unge til å søke på stillinger for studenter under by:Larm. Studentstillingene skal lære studentene hvordan det faktisk er å arbeide under en festival, i tillegg til å lære de mer om by:Larm. Mange av stillingene er laget for studentenes skyld, og fordi by:Larm ønsker å være inklusive og at studentene skal få mer ut av det hele enn å bare være frivillige.

Vanlige stillinger som blir utlyste er: fotografer, frivilligassistenter, barlageransvarlige, barassistenter, artistverter og mange andre. by:Larm benytter seg av en hel rekke ulike spillesteder, inkludert Vulkan Arena, Sentrum Scene, Rockefeller, John Dee, Parkteatret, Kafé Hærverk og mange flere.

Juryens Utvalgte

Et av målene til by:Larm er å være et springbrett for unge, talentfulle artister, og hjelpe dem med å gi karrieren deres et viktig dytt. Hvert år presenteres derfor Juryens Utvalgte, som er artister og grupper som en jury har bestemt at på best måte representerer lyden av neste år. Siden det er snakk om svært mange å velge mellom, er det en stor ære for artistene å bli utpekte som artister/grupper som er med på å definere lyden av det kommende året.

Å bli utpekt av denne juryen skal hjelpe artistene med å komme opp og frem, og det fungerer som god reklame for de utvalgte. Dette viser hvor stor innflytelse by:Larm faktisk har. Blant de utvalgte i 2019 finner vi Alva Ravn, Alwanzatar, Kommunalt Svømmeanlegg, Macho Mayne. Tacobitch, Golden Core, og mange andre. Det er derfor grunn til å anta at de som følger med på hva som foregår i den nordiske musikkscenen, kommer til å høre mer fra disse gruppene. De har tross alt blitt pekt ut blant enn drøss andre unge, ambisiøse og håpefull artister.